Slik unngår du
Facebook-fellene
   
 
       
Ting du som Facebook-bruker bør tenke over.

Kilder: NorSIS og Dagbladet.

   
     
  Vær bevisst på klikk: 
Det handler ikke bare om det du legger ut og liker. Alt du gjør loggføres og Facebook vet ofte mer om deg enn du gjør om deg selv. De kan vite om dine interesser, politiske preferanse og seksuelle legning.

Vær bevisst på informasjonen du gir fra deg og det du skriver, kommenterer og liker.
 
Et «like» kan virke uskyldig når du sitter i sofaen. Handler det for eksempel om en høyre/venstreekstrem eller rasistisk gruppe kan det gi uante konsekvenser for den enkelte.

Unngå personlighetstester: 
Hele hensikten med for eksempel en test med hvilken kjendis du likner på er å skaffe mest mulig informasjon om deg. Det er ikke fordi du skal ende opp med et navn, men fordi noen vil selge informasjon om deg.

Security through obscurity:
Er du virkelig opptatt av å holde noe om deg selv hemmelig eller unngå målrettet reklame, kan dette være nyttig: - Da kan du komme med informasjon som er mangelfull eller feil. For eksempel kan du velge å ikke oppgi kjønn, eller du kan oppgi feil alder og bosted.

Ikke legg alt på internett: 
Det du virkelig vil ha for deg selv, bør du la være å putte det på internett. Det handler om digitale tjenester og apper også. Gå ut fra at alt som er lagret på internett eller digitalt kan havne i feil hender. Det finnes ingen garantier.

 
  Informasjon fra Bjost.no er hentet fra flere kilder. Bjost.no vurderer informasjon før publisering, men Bjost.no kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.  
     
 
Bjost bruker informasjonskapsler (cookies) til alle som besøker våre nettsider. Les mer om cookies her.
© copyright Bjost 2020